2009. szeptember 9., szerda

Most olvastam

Anselm Grün OSB:

http://www.bible-only.org/german/selbstwert-entwickel.htmlhttp://www.franziskaner-minoriten.de/index3.php?id=261http://www.houhou.lu/Aktuelles/Pater_Anselm_Grun/pater_anselm_grun.htmlhttp://www.konzertagentur-hirschl.de/2010/anselm.htmlhttp://en.wikipedia.org/wiki/Anselm_Gr%C3%BCn

Minden napunk út a boldogsághoz

(részletek)

Minden új nap meghívás, minden új reggelen az élet fénye és sokszínűsége vár rád.

Ha valaki mindig csak a kötelességeit teljesíti, ráadásul túl sokat követel magától, ne csodálkozzon, ha elkerüli a boldogság.

Aki élni akar, annak időre van szüksége. Idő nélkül nincs élet. Az élet a mérhető időben telik el. Aki felfedezi saját időritmusát, a hozzá illő életet fedezi fel és éli át.

Figyeld meg önmagad: hogyan és mikor növekszik benned a szorongás. Ha érzed, akkor engedd el ami zavar! Csak a jelen pillanatra koncentrálj!

A növekedéshez időre van szükség. Aki önmagával szemben türelmes, és tud várni, le fogja aratni érettsége gyümölcseit!

Életünk minden másodperce természeténél fogva boldog. Mi magunk rontjuk el a boldogságot, ha engedjük, hogy a harag, a türelmetlenség, az irigység parancsoljon nekünk.

Aki állandóan beszél, abból kiáramlik at összes belső energia.

Önmagadhoz érkezel, ha megnyugszol. A túl sok külső hatás megbetegít. Szükséged van a nyugalomra, hogy önmagad lehess!

Ha az ember átadja magát a csöndnek, meghallja, hogy lelke csendjében hangok születnek. A  szívnek kell ezekhez a hangokhoz megtalálni a dallamot, a ritmust, amelyre az ember az életét táncolja. Néha éles hangok szólalnak meg benned. A szív mégis képes ezekből dallamot alkotni, melyre táncolhatsz.

                            

Élvezd a csendet: angyali ajándék. Hallgass Istenre és Istennel. Ő a csendet szeretetével tölti bee.

Isten országa bennünk van, ha szenvedélyeink és érzelmeink, igényeink és kívánságaink már nem rángatnak többé ide-oda bennünket.

Üres szívünket a fény és öröm otthonává a szeretet változtatja.

A barátság mindig ajándék.

Légy irgalmas másokhoz és önmagadhoz!

A hála tanít meg arra, hogy éppen az, ami terveidet meghiúsította, új ajtót nyithat, új távlatot teremthet, és nem sejtett nagyszerű útra vezethet!

Aki megbékél korlátaival és irgalmasan bánik őnmagával, annak az élete sikeres, és megtapasztalja a boldogságot.

Életünk sikere vagy kudarca azoktól a forrásoktól függ, amelyekből merítünk!

Különleges művészet megtalálni az utat akkor is, amikor a szíved háborog, amikor sértett, csalódott és kétségbeesett vagy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése