2009. október 18., vasárnap

Köszönjük Hargita!

A BrassCom rézfúvós együttes a zalaszentgróti Erkel Ferenc zeneiskola rézfúvós kamaraegyütteseként jött létre. Az első fellépésünk 2004 karácsonyán volt egy iskolai hangversenyen, amire alkalomszerűen álltunk össze. Ez a szereplés viszont annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttünk nekiállunk rendszeresen próbálni, műsort felépíteni. Azóta túl vagyunk néhány nagysikerű önálló koncerten, sok kisebb fellépésen és még a Magyar Rádióban is volt szerencsénk játszani.

         Az együttes hangszerösszetétele egyedi: a trombitákat néha szárnykürtök váltják fel, a kürtök helyett mellophont használunk, a harsonák helyett euphoniumokkal játszuk a tenorszólamokat és ezeket egészíti ki a tuba. Ezzel az összeállítással nagyon változatos hangzásvilágot tudunk összehozni. Ezt ki is használjuk; a reneszánsz kor zenéjétől a mai kortárs komolyzenéig szinte minden korszakból található a műsorunkban pár mű, de a jazz, a blues és a  különböző könnyűzenei átiratok is nagy számban vannak jelen a repertoárunkban.

         Az együttes tagjai nem professzionális zenészek, hanem zeneiskolát végzett, vagy még mindig zeneiskolába járó rézfúvósok. Ők komoly hobbynak tekintik az ilyenfajta együttzenélést és szabadidejüket nem kímélve vesznek részt az együttes munkájában.

És ma ők muzsikáltak nyolcan, Johann Attila tanár irányításával és aktív közreműködésével Bonyhád-Majos evangélikus templomában!

meg van!

Elvarázsoltak bennünket! Nem különben a hangversenyt követő szeretet vendégség terülj-terülj asztalai az udvaron! Istennek legyen hála!

U.i.: fényképezni elfelejtettem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése