2009. november 8., vasárnap

November 15, vasárnap

Szigetvári Református templom kívülről
Református egyház
Szigetvári Református Egyházközség temploma

Hogy került ez a kép ide? És mi ez az elkövetkezendő dátum a címben?

Megmagyarázom – röviden.

Nagy bennem a várakozás, mert anyai féltestvérem elsőszülöttének szívét, - már maga is anya, – ez év tavaszán, szülése után megérintette az Úr.

Úgy kezdődött, hogy szerette volna megkereszteltetni pici fiát. Aztán mivel nem sok  ismerőse volt egyházi körökben, Ildikó Elisabethet, a lányunkat kérdezte meg, hogy lenne-e keresztanyja Tibor Kristófnak. Ildikó meg beszélgetett vele, hogy de akkor hogyan lenne tovább a picivel …

…és tavasz óta húzódó alkalom lesz a fenti dátum, hogy Szilvia eljön abba a templomba, és ott nagy szeretettel fogjuk várni (Ferivel) az evangélikus lelkésszel, aki havi egy alkalommal, mindig a hónap 3. vasárnapján tart istentiszteletet az ottani gyülekezetnek. Szilvia már rendszeres olvasója az Evangélikus Élet hetilapnak is, melyet a kiadó ingyen tud elküldeni részére ebben az évben. (Ugyanis az újságra előfizető evangélikusok egy része többet fizet a példányokért az áránál és így lehetővé vált ingyen példányok postázása az arra rászorulóknak.)

Lelkészünk Szilvivel meg fogja találni a módot, hogy több alkalommal is találkozzanak, hogy elő tudja őt készíteni a keresztségre, mert benne is feltámadt az igénye annak, hogy kisfiával együtt őt is keresztelje meg az evangélikus egyház. És hogy első találkozásukkor én is legyek ott, az egyszerre merült fel lelkészünkben és Szilviben, és ekkor nekem ott a helyem!

Árad a kegyelem, Erős vár a mi Istenünk!

  image

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése