2009. június 28., vasárnap

Magyarázkodás

Ha meglátogatod az “Az een gyuelekezetem” oldalt, betekíntést kapsz gyülekezetem (pécsi evangélikusok) mozgalmas mindennapjaiba. Június 22-étől gyermek hetet szerveztek a Dischka Győző utcában a nagyon hozzáértők 3-14 éveseknek. Egyik segítő voltam nagy örömmel, sok élménnyel gazdagodva - 3 napig. A negyediken váratlan – évek óta elő nem forduló dolog történt velem – percek alatt döntött le a lábamról egy vírusinfekció! Ágyba parancsolva, a záró kirándulásból kizárva…

Bánatomat belefolytottam a Misszió folyóirat olvasásába. Czakó Gábor írásából megosztom veletek – remélem vagytok, bár egy hozzászólás sem jelzi ezt – az alább következőket:

Egyszer a bölcs rabbi repülőgépen utazott. Az izraeli szocialista mozgalom vezetője ült mellette. Ahogy a gép fölszállt, a rabbi fia, aki néhány sorral hátrébb ült, előrejött, levette apja cipőjét és papucsot adott rá. Tudod apám, hogy mennyire meg szokott dagadni a lápoad a repólőgépen. Pár perccel később hozta a mama készítette szendvicseket.

Így ment ez egy darabig, végül az izraeli szocialisták vezetője a rabbihoz fordult, és ezt mondta: Nekem négy fiam van, mind felnőtt már. De nem emlékszem, hogy valaha is felajánlottak volna nekem bármit. Miért csinálja ezt az ön fia?

                           

A rabbi így válaszolt: Nem szabad önmagát hibáztatnia! Az ön gyermekei hűek az ön tanításához, ahogy az én fiam az enyémhez. Én azt tanítottam a fiaimnak, hogy magától Istentől származunk. Ezáltal én egy generációval közelebb vagyok a végső igazsághoz, tehát helyénvaló, hogy ennek megfelelően bánjanak velem.

                    Ön azt tanította a gyermekeinek, hogy a majomtól származnak. Tehát ön egy generációval közelebb van a majmokhoz mint ők. Tehát, úgy illő és helyénvaló, hogy ön elfogadja, ők fejlettebbek és szolgálja őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése